Festivalul Baliem și periplu prin insulele indoneziene - 02-08-2021

Indonezia: Java – Papua de Vest – Sulawesi – Bali – Komodo

980.00 EUR

02-08-2021

18-08-2021

17 zile

Disponibil

Un periplu exotic prin câteva dintre cele mai fascinante insule indoneziene, în timpul căruia vom fi “spectatori” la celebrul Baliem Valley Festival din Irianul de Vest Java, cunoscut pentru fantastica vale Baliem, care încă pare a fi locuită de o „civilizație pierdută”, vom explora fantastica Insulă Sulawesi, cu o diversitate incredibilă de oameni și peisaje, unde culturile secrete sunt cele care dețin cele mai multe mistere, Tana Toraja fiind vestită pentru religia unică bazată pe credințe animiste, mormintele atârnate fiind un elocvent exemplu. Ne vom răsfăța apoi în Insula Bali, recunoscută pe întreg mapamondul pentru plajele minunate înconjurate de recifuri de corali, pentru vulcanii săi, sculpturile în lemn și nu în ultimul rând pentru cele peste 20.000 de temple și altare, motiv pentru care mai este cunoscută și ca „Insula celor 1000 de temple”. Vă invităm de asemenea să pășim pe Insula Komodo cu minunatele grădini de corali și spectaculoasele povârnișuri abrupte, renumită în întreaga lume pentru cei mai mari varani - dragoni din lume.
Circuit de grup cu însoţitor Dal Travel prin Java – Papua De Vest – Sulawesi – Bali – Komodo

Vă invităm să descoperiţi mai multe detalii despre circuitul: Java – Papua De Vest – Sulawesi – Bali – Komodo

Top obiective

Natura si Piesaje


Parcul Taman Mini Indonesia Indah din Jakarta, Dealul Napua și Valea Baliem din Wanema, Lacul Tempe din ținutul Bugis, terasele de orez din Tegalalang, Monkey Forest (pădurea maimuțelor) din Bali, Parcul Național Komodo, Dealurile Sulphurea și Frigate din Insula Komodo, Pink Beach.

Arta si arhitectura


Palatul Merdeka, Monumentul Naţional, Moscheea Istiqlal, Catedrala, Muzeul Naţional și Piaţa Fatahillah din Jakarta, Piața Jibama din Wanema, Fortul Rotterdam și vechiul port din Makassar, Casa ancestrală tradițională Tongkonan, vechile hambare pentru orez din Toraja, Mormintele regale și secretele lui “Baby Tree" din Suaya și Sanggala, Cimitirul subteran din Londa, stânca de piatră gravată din Lemo, Palatul Ubud (Sari Saren Agung), casa familiei regale și Piața Ubud din Tegalalang, Casa ancestrală tradițională Tongkonan.

Cultura si traditii


Festivalul Baliem Valley și întâlnirea cu reprezentanții triburilor din Valea Baliem, ritualuri și demonstrații războinice, cunoașterea modului de viață tribal din satul Suroba, cultura Toraja, spectacole de dansuri tradiționale.

Distractii


manufacturile de mătase din Sengkang, rafting pe Râul Ayung, întâlnirea cu maimuţe gri sau negre şi cu o mulţime de păsări exotice, călătorie cu catamaranul de lux, plimbări în bărci cu fundul de sticlă, baie și snorkeling.

Program

1
 • Transport: Avion
 • Cazare:
 • Mese: În avion
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 19:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1046 (21:30 / 22:55).

2
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Hotel Santika Hayam Wuruk 4* (sau similar 4*)
 • Mese:
 • Obiective si activitati: Tur panoramic Jakarta: Palatul Merdeka Monumentul Naţional Moscheea Istiqlal Catedrala
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Plecare spre Jakarta cu zborul TK 056 (01:55 / 17:35). Sosire în Jakarta, capitala Republicii Indonezia, oraş cosmopolit, vibrant, considerat a fi poarta principală de acces către restul ţării. Fremătând de activitate, este cunoscută pentru obiectivele turistice impresionante, evenimente, dar şi pentru cumpărături. Oraşul înfiinţat în sec. al IV-lea ca un mic port comercial pentru regatul Sunda a devenit ulterior capitala Bataviei sub dominaţia olandeză, iar în ultimii ani, acesta s-a dezvoltat rapid din punct de vedere al populaţiei, fiind clasat pe locul 17 din 200 în lume, astfel încât aglomeraţia face parte din peisajul zilnic al acestei metropole a contrastelor şi a diversităţii culturale şi etnice. Întâlnire cu reprezentantul local, transfer şi cazare la Hotel Santika Hayam Wuruk 4* (sau similar 4*) în camere superioare.

3
 • Transport: Autocar, avion
 • Cazare:
 • Mese: Mic dejun, dejun
 • Obiective si activitati: Parcul Taman Mini Indonesia Indah Muzeul Naţional Port Sunda Kelapa și corăbiile Makassar Piaţa Fatahillah
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Alături de ghidul local vom face turul panoramic de oraş, care va include printre altele Palatul Merdeka, Moscheea Istiqlal, Catedrala și o plimbare în Parcul Taman Mini Indonesia Indah, în care vom descoperi frumuseţea şi diversitatea culturii indoneziene. În continuarea zilei vom vizita Muzeul Naţional, care adăposteşte o importantă colecţie de artefacte adunate de pe tot teritoriul Indoneziei. După dejun ne vom îndrepta spre vechiul port Sunda Kelapa, unde vom putea vedea corăbiile Makassar folosite chiar şi astăzi pentru transportul mărfurilor între insule şi la Piaţa Fatahillah. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Batik Air, zbor ID 6180 (23:55 / 07:55) spre Jayapura, capitala provinciei Papua de Vest, care în traducere înseamnă „Orașul victoriei”, nume dat de indonezieni după războiul din anul 1963, atunci când au revendicat provincia. Papua de Vest sau Irianul de Vest Java cum mai este cunoscută, reprezintă jumătate din Insula Noua Guinee, cea mai mare insulă tropicală din lume, unde încă se mai păstrează intacte multe culturi tradiționale și unde vom găsi unele dintre cele mai bogate biodiversități din lume.

4
 • Transport: Avion, autocar
 • Cazare: Hotel Baliem Pilamo 3* (sau similar 3*)
 • Mese: Dejun, cină
 • Obiective si activitati: Piața Jibama Dealul Napua Satul Sinatma Valea Baliem Podurile suspendate din Wesaput
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Sosire la ora 07:55 în Jayapura, de unde vom pleca cu compania Wings Air, zbor IW 1631 (11:30 / 12:30) spre Wanema, oraș situat în Valea Baliem, situată în centrul insulei, la o altitudine de 1600 m, înconjurată de munți abrupți cu vegetație densă. Întâlnire cu ghidul local și transfer pentru cazare la Hotel Baliem Pilamo 3* (sau similar 3*). După dejun ne vom îndrepta spre Piața Jibama de unde vom putea cumpăra diverse obiecte artizanale, apoi ne vom deplasa pe Dealul Napua și satul Sinatma, de unde vom avea o panoramă asupra Văii Baliem, ca în final să ajungem în satul Wesaput pentru a vedea podurile suspendate. Cină la un restaurant local și cazare la Hotel Baliem Pilamo 3* (sau similar 3*).

5
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Hotel Baliem Pilamo 3* (sau similar 3*)
 • Mese: Mic dejun, dejun la pachet, cină
 • Obiective si activitati: Festivalul Baliem Valley Întâlnire cu triburile Dani, Lani și Yali
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre locul unde se organizează Baliem Valley Festival, ce se desfășoară anual, devenit celebru în special după ce Prințul Charles a asistat în anul 2012 la ceremonia de deschidere a acestuia. Deplasarea va dura aprox. 40 de minute, iar pentru această zi vom avea dejunul la pachet. Vom avea ocazia unică de a întâlni într-un singur loc reprezentanți ai triburilor din Valea Baliem, vom avea ocazia de a-i fotografia în diferite ipostaze, ne vom bucura de performanțele lor culturale, de ritualuri și demonstrații războinice. Există multe triburi care participă la festival, precum Dani, Lani și câteva dintre triburile Yali, care trăiesc mai departe față de celelate două triburi (la 5 zile de mers de la Wamena), într-o zonă mai accidentată, cu limbă proprie, foarte diferită de cea a triburilor Dani sau Lani. Vom vedea cum se diferențiază aceste trei grupuri etnice, vom observa că bărbații Dani folosesc apărătoare Koteka scurtă, subțire, fetele nemăritate poartă fuste din scoarță de copac până la genunchi, iar cele măritate poartă fuste din fibră de orhidee, spre deosebire de bărbații Lani care poartă apărătoare mai lungă și mai groasă, cu frunze de tutun și alte podoabe, iar femeile poartă fuste din iarbă până la genunchi, pe când bărbații Yali poartă centură din ratan, apărătoare subțire iar femeile se acoperă sumar cu iarbă. Cină și cazare la Hotel Baliem Pilamo 3* (sau similar 3*).

6
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Hotel Baliem Pilamo 3* (sau similar 3*)
 • Mese: Mic dejun, dejun și cină
 • Obiective si activitati: Festivalul Baliem Satul Suroba
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Dimineața ne vom bucura din nou de manifestațiile din cadrul Festivalul Baliem, de reprezentațiile triburilor pe care îi vom putea surprinde în ipostaze inedite. După dejun, ne vom îndrepta spre satul Kumugima și apoi către satul Suroba, unde vom vedea locuințele tradiționale și vom afla mai multe despre modul de viață tribal. Cină și cazare la Hotel Baliem Pilamo 3* (sau similar 3*).

7
 • Transport: Avion, autocar
 • Cazare: Hotel Aryaduta Makassar 4* (sau similar 4*)
 • Mese: Mic dejun, cină
 • Obiective si activitati: Tur panoramic Makassar: Vechiul port Fortul Rotterdam
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Wings Air, zbor IW 1630 (06:15 / 07:00) spre Jayapura, de unde vom pleca cu compania Lion Air, zbor JT 797 (11:00 / 13:25) spre Makassar, capitala provinciei Sulawesi de Sud, cel mai mare oraș din Insula Sulawesi și de asemenea punctul de plecare către Toraja, dar și către platourile fertile din insulă, unde cultura Toraja, cunoscută adesea ca “țărmul regilor cerești”, transformă această regiune într-una dintre cele mai fascinante din Indonezia. Întâlnire cu ghidul local, alături de care vom face un tur panoramic al orașului Makassar, cunoscut sub numele de Ujung Pandang, care va include vechiul port, care găzduiește frumosul și renumitul „Phinisi”, după care vom vizita Fortul Rotterdam, unul dintre exemplele cele mai bine conservate de arhitectură olandeză din Indonezia, cu urme istorice datând din perioada regatului Gowa din sec. al XVI-lea până la colonizarea de către olandezi. Cină la un restaurant local și cazare la Hotel Aryaduta Makassar 4* (sau similar 4*).

8
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Hotel Toraja Herritage 4* (sau similar 4*)
 • Mese: Mic dejun, dejun și cină
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. În această zi vom traversa un ținut muntos, cu peisaje grandioase, până în capitala ținutului Toraja, Rantepao. Tana Toraja reprezintă un grup etnic fascinant, cu o cultură unică bazată pe convingeri conform cărora orice în univers, până și universul însuși, are suflet sau este o ființă vie. Chiar și în prezent populația Toraja practică un cult ancestral, în care ceremoniile despre moarte și viața de apoi sunt sărbători mari, în cadrul ritualurilor fiind sacrificați bivoli, iar rămășițele celui mort sunt plasate într-un sicriu și înmormântat în peșteri scobite în stânci înalte. Peisajul vulcanic și câmpurile de orez sunt uimitoare, iar tradițiile antice precum ritualurile de înmormântare pe stânci, sunt captivante și unice, o vizită aici fiind parcă desprinsă din altă lume. Dejun la un restaurant local pe parcursul drumului. Cină și cazare Hotel Toraja Herritage 4* (sau similar 4*).

9
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Hotel BBC Sengkang 4* (sau similar 4*)
 • Mese: Mic dejun, dejun și cină
 • Obiective si activitati: Explorarea ținutului Toraja: Satele din vecinătatea Rantepao Casa ancestrală tradițională Tongkonan Vechile hambare pentru orez Cimitirul subteran din Londa Mormintele regale din Suaya și Sanggala Stânca de piatră gravată din Lemo
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Zi dedicată explorării ținutului Toraja, cunoscut pentru cultură unică, satele tradiționale și pentru frumoasele priveliști oferite de câmpurile de orez. Vom vizita satele din vecinătatea Rantepao, cu case tradiționale cu acoperișul sub formă de barcă, care creează siluete stranii pe cer, cu sculpturi și decorațiuni magnifice, unde vom afla mai multe despre tradițiile locale și stilul de viață al localnicilor. În satul Kete Kesu, unul dintre cele mai vechi sate din zonă, faimos datorită mormintelor “agățate”, vom putea vedea casa ancestrală tradițională Tongkonan și vechile hambare pentru orez, renumite pentru tradiționalele sculpturi în lemn, colorate. În Londa vom admira cimitirul subteran cu impresionantele construcții ale orașului funerar, unde sicriele din lemn sunt suspendate de cabluri și stâlpi care ies din stânci, în Suaya și Sanggala vom descoperi mormintele regale și secretele lui “Baby Tree”, morminte săpate în trunchiuri de copaci, iar în Lemo, sat înconjurat de stânci perforate cu morminte, vom vedea stânca de piatră gravată cu efigii de lemn “tau tau” și celebra faleză a “morților în balcon”. Dejun pe parcursul vizitelor. Deplasare în continuarea zilei spre Sengkang. Cină la un restaurant local și cazare la Hotel BBC Sengkang 4* (sau similar 4*).

10
 • Transport: Barcă, autocar, avion
 • Cazare: Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*)
 • Mese: Mic dejun, dejun
 • Obiective si activitati: Lacul Tempe Manufacturi de mătase Insula Bali
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Dimineața ne vom îmbarca în bărci tipice zonei, așa numitele pirogi, cu care vom străbate Lacul Tempe, zonă conservată, prilej de a observa viața pescarilor din ținutul Bugis, dar și numeroase specii de păsări. Unicitatea lacului este dată de localnicii care trăiesc în casele plutitoare. După această plimbare vom vizita câteva manufacturi de mătase. Dejun la un restaurant local. Transfer la aeroportul din Makassar pentru plecarea cu compania Garuda, zbor GA 621 (19:40 / 21:10) spre Denpasar, capitala insulei Bali, una dintre cele 18.000 de insule ale Indoneziei, situată între Java și Nussa Tenggara. Denumită “Dimineața lumii”, această insulă plină de mister și povestiri magice este una dintre cele mai populare destinații turistice. Insula Bali, tărâmul zeilor, a reușit să-și păstreze caracterul unic, fiind locul religiei hinduse în Indonezia, religia deținând un loc extrem de important în viața locuitorilor acestei insule unice, care practică numeroase ceremonii religioase, sărbători ale templelor, purificări, dansuri și festivaluri. Transfer pentru cazare la Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*).

11
 • Transport:
 • Cazare: Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*)
 • Mese: Mic dejun
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Zi la dispoziţie în care pot fi utilizate facilităţile hotelului, se poate vizita Denpasarul sau alte staţiuni balineze. Pentru cei în căutare de adrenalină propunem o experienţă unică: rafting pe Râul Ayung cu dejun inclus. Vă veţi putea bucura de peisajele spectaculoase oferite de pădurea tropicală densă, de stâncile falnice, de căderile de apă şi de întinderile câmpurilor de orez. Vă veţi întâlni cu maimuţe gri sau negre şi cu o mulţime de păsări exotice. Aventura va dura aprox. 6 - 7 ore, timp în care veţi fi atent supravegheaţi de către un instructor. Pentru cei care doresc o experiență exotică dar cu mai puțină adrenalină, vă propunem o croazieră opţională de o zi cu dejun inclus spre Insula Lembongan, situată la câţiva kilometri de Coasta Sanur. Călătoria cu catamaranul de lux va dura o oră şi jumătate pe sens, trecând prin impresionanta strâmtoare Badung. Insula este un mic paradis tropical, renumită pentru minunatele plaje de nisip alb umbrite de palmieri, pentru abundenţa de culori vii, pentru mlaştinile de mangrove, pentru apele clare turcoaz şi pentru viaţa marină bogată. Veţi putea face plimbări în interiorul insulei sau plimbări în bărci cu fundul de sticlă. Cazare la Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*).

12
 • Transport: Autocar
 • Cazare: Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*)
 • Mese: Mic dejun
 • Obiective si activitati: Spectacol tradițional Barong și Kris Terasele de orez din Tegalalang Monkey Forest Palatul Ubud (Sari Saren Agung) Piața Ubud
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Vom începe ziua cu deplasarea spre Batu Bulan, pentru a viziona un spectacol de dansuri tradiționale Barong și Kris, cu scene din mitologia balineză, în care forțele râului conduse de Rangda, regina demon canibală, se luptă cu forțele binelui, conduse de Barong, regele spiritelor bune. În continuarea zilei vom ajunge la Tegalalang pentru a vedea frumoasele terase de orez pentru care Ubud este celebru. Vom intra apoi în Monkey Forest (pădurea maimuțelor), unde trăiesc mulți macaci, vom vedea Palatul Ubud (Sari Saren Agung), casa familiei regale și Piața Ubud. Cazare la Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*).

13
 • Transport:
 • Cazare: Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*)
 • Mese: Mic dejun
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Timp liber pentru plajă și alte activități individuale sau puteți opta pentru o excursie de 2 zile în Insula Komodo. Transfer la aeroport pentru zborul spre Labuan Bajo, un mic port în partea de vest a insulei Flores, considerat a fi punctul de plecare către Parcul Național Komodo. Sosire și transfer în port pentru o călătorie cu barca spre Insula Rinca, cu dejun inclus la bord. La sosire veți începe explorarea insulei cu o plimbare în Parcul Național Komodo, din care face parte această insulă, parc declarat în anul 1986 de către UNESCO monument al naturii și rezervație mondială a biosferei. Veți putea admira celebrul dragon de Komodo, cea mai mare șopârlă din zilele noastre, care cântărește între 60 și 90 kg și măsoară aprox. 2,8 m lungime, reprezentând o adevărată relicvă preistorică, un carnivor care a supraviețuit evoluției din perioada Jurasicului. Dragonul de Komodo este o creatură importantă în mitologia animală a populațiilor din aceste regiuni, posedând, de altfel, mai multe denumiri: băștinașii de pe insulă îl numesc “ora”, iar cei de pe insulele Rinca și Flores îl numesc “buaja darat” (crocodil de uscat). Insula găzduiește, de asemenea, specii rare de păsări, precum pasărea megapode, papagalul cacadu și pasărea călugăr, specii de bivoli, cai sălbatici și maimuțe. În continuarea zilei veți naviga spre Insula Kelor, unde veți putea face baie și snorkeling. Întoarcere la Labuan Bajo pentru cină și cazare la Hotel Bitang Flores 4* (sau similar 4*). Turiștii care nu participă la excursia în Komodo au 3 zile libere la dispoziție în Bali, timp în care se pot bucura de plajă sau pot opta pentru excursii opționale, organizate și achitate la fața locului.

14
 • Transport:
 • Cazare: Hotel Bitang Flores 4* (sau similar 4*)
 • Mese: Mic dejun
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Dimineața veți naviga spre Insula Komodo, unde vă veți întâlni cu rangerul parcului, care vă va însoți pe “Drumul Dragonului” pentru a vedea aceste faimoase și excepționale creaturi în mediul lor natural. Dacă veți avea noroc, veți putea vedea cerbi timor și porci mistreți. Veți urca apoi pe dealurile Sulphurea și Frigate, unde vă va aștepta o priveliște magnifică asupra insulelor, golfurilor și plajelor. Întoarcere pe vas, dejun la bord și plecare spre Pink Beach, plajă care își capătă culoarea roz din amestecul de nisip cu fragmente de coral roșu. Aici vă veți bucura de plajă, baie, iar iubitorii de snorkeling vor putea admira viața marină abundentă. Întoarcere la Labuan Bajo pentru cină și cazare la Hotel Bitang Flores 4* (sau similar 4*).

15
 • Transport: Autocar, avion
 • Cazare: Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*)
 • Mese: Mic dejun
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Denpasar, Bali. După sosire, transfer pentru cazare la Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*).

16
 • Transport: Autocar, avion
 • Cazare:
 • Mese: Mic dejun
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Mic dejun. Până la ora 12:00, când se vor elibera camerele, vă veți putea bucura de timp liber pentru plajă, plimbare sau cumpărături (există posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim o lună înainte de începerea circuitului). Seara, transfer la aeroportul din Denpasar pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 067 (21:00 / 04:55).

17
 • Transport: Avion
 • Cazare:
 • Mese: În avion
 • Optionale: Opționale Oraşul Wertheim

Sosire la Istanbul la ora 04:55, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul TK 1043 (07:15 / 08:35).

Acte necesare

- pașaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

Intinerariu

 • Jakarta
 • Jayapura
 • Wanema
 • Makassar
 • Toraja
 • Sengkang
 • Bali
 • Ubud
 • Labuan Bajo
 • Insula Rinca
 • Insula Kelor
 • Insula Komodo
 • Transport

  Avion
  Autocar
  Barcă

 • Cazare

  1 noapte Jakarta
  3 nopți Wanema
  1 noapte Makassar
  1 noapte Toraja
  1 noapte Sengkang
  6 nopți Bali

 • Mese

  Mic dejun: 12
  Dejun:7
  Cină: 6

 • Ghizi

  Insotiţor DAL Travel
  Ghizi locali