Exploreaza Grecia

O destinație de suflet


Fiecare vacanță în Grecia însumează o experiență unică. De la peisaje, la atmosferă și până la gastronomia sa, Grecia te atrage, te cucerește, prin simplitate. O simplitate pură, în care se regăsește fiecare dintre noi. Gândește-te doar la plajele lungi, la peisajele calme sau dramatice, la apele albastre, la tavernele pescărești și la casele tradiționale ornate cu flori. Grecia e caldă. E caldă sufletește, e calmă prin starea de spirit a localnicilor și plină de culoare prin veselie, printr-un mod de viață unic, care a cucerit întreaga Europă. Datorită tuturor acestor lucruri, Grecia este astăzi una dintre cele mai populare și vizitate destinații de vacanță de vară.

De ce să-ți petreci vacanța în Grecia? Cu adevărat iubită de oameni, această țară este atât bogată în cultură și frumusețe naturală, încât nu poate fi explorată pe deplin, indiferent cât de multe concedii îi aloci. Cu numeroase atracții istorice ce datează de peste 3000 de ani și o frumusețe naturală remarcabilă, nu este o exagerare să spunem că Grecia este raiul pe pământ. Deși populară pentru vacanțe de vară, ar trebui să știi că al său continent constituie o destinație minunată și pentru vacanțele de iarnă la schi. Atena este surprinzător de plăcută în extrasezon, când siturile antice nu sunt aglomerate de turiști, iar vremea nu este atăt de toropitoare, ca în mijloc de vară. Cele mai populare centre de schi din Grecia sunt Arachova și Kalavryta, în timp ce alte centre se găsesc în nordul țării.

Fie că îți plac munții sau plajele, iarna sau vara, Grecia rămâne cea mai bună alegere pentru vacanțele în doi sau cu familia. Având o conexiune ușoară cu Atena sau chiar zboruri directe din Europa și țările mediteraneene, insulele grecești sunt perfecte pentru toți turiștii, indiferent de vârstă. Unele dintre cele mai populare insule de vacanță ale Greciei sunt Santorini, Mykonos, Creta, Rhodos, Corfu și Zakynthos. Locuri frumoase pentru vacanțe autentice sunt și Paros, Naxos și Skiathos, unde descoperi mai mult tradiționalism.

In Grecia găsești și plaje cu nisip roz (Insula Creta), plaje cu nisip negru, vulcanic (Insula Santorini) și plaje cu nisip auriu (în aproape toate insulele ei). Găsești zone exotice pline de palmieri, bananieri, găsești smochini plini de roade, lămâi cu aromă puternică, rodii mari și plantații întregi de măslini, care îți bucură sufletul. Lista continuă cu plantele aromatice precum rozmarinul, cimbrul și busuiocul, ingrediente nelipsite din gastronomia tradițională a țării. Asta pentru că secretul gătitului grecesc se găsește adesea în grădina bucătarului. Stilurile de gătit diferă de la o regiune la alta, iar principalele ingrediente sunt feta și uleiul de măsline. Ajuns aici, te așteaptă o aventură culinară. Guști ierburi și verdeață de munte de care n-ai auzit vreodată, midii aburite în ouzo, pâine coaptă cu măsline și pește proaspăt, direct din mare. Găsești influențe italiene în risotto și paste sau mirodenii turcești împletite în dulciuri delicate.

Iar după un răsfăț culinar, aventurează-te de-a lungul potecilor pietruite bizantine, fă drumeții în vulcani, urmărește jocul delfinilor și al broaștelor marine și relaxează-te, inspiră briza răcoroasă printre pădurile luxuriante. Plimbă-te apoi printre plantațiile de măslini, satele idilice și pădurile pietrificate. Descoperă adrenalina oferită de kitesurfing de clasă mondială, scufundări și de alpinism, în zone cu priveliști amețitoare. Sau, pur și simplu, ia-ți o barcă și pornește o într-o aventură în jurul tărmului.